Dagens renovering!

Hej alla hemmafixare och knep-å-knåpare!

I dag har jag varit ute och filat på andra änden av min och Erik´s gamla säng. Såhär ser det ut när jag "tar saken i egna händer" och kör lite hemmarfix i sann anda! Kan meddela att det är mycket behagligare att vara utomhus när man slipar trä då det flyger spån och damm både här och där vilket inte heller är så hälsosamt.


Huvudändan på vår säng

Min tanke som jag har med denna säng är att den ska (sakta men säkert) förvandlas till en lagomt sliten mysplats i sann shabby chic anda. Ni som inte vet vad shabby chic är för något så finns det egentligen inte några direkta direktiv utan idén är att det ska vara vitt i olika nyanser, se gammalt ut och blanda gärna gamla med nya möbler. Som ett citat som jag tagit i från en Wikipedia sida (http://sv.wikipedia.org/wiki/Shabby_chic)
" De kan även ersättas med nytillverkade möbler som patineras på liknande sätt, då det inte är åldern i sig utan utseendet som är viktigt"
Jag föll för denna stilen då jag "fönstershoppade" runt på internet efter nya inrednings idéer och tips. Mitt intresse fångades då jag hittade en rostig fågelbur med ett ljus i sen var jag fast! Det öppnade mina vyer och min fantasi för denna gamla och romantiska stil som just nu är väldigt populär!


Ena benet färdigslipat i närbild

I morgon ska jag fortsätta med vår säng och räknar med att bli klar med den, iaf med slipandet och putsandet! Nästa steg blir att måla allt som jag putsat (vilket är förutom sängen ytterligare fyra föremål som redan är slipade) med en speciell färg som är lättare än vanlig färg att slipa bort på önskade ställen så att möbeln får den där snygga slitna känslan. Den är både billig, dryg och torkar snabbt, bättre kan det inte bli! Om det är någon som är lite sugen på att börja fixa lite möbler där hemma så kan jag komma med lite råd och tips på hur jag går till väga och vart man kan köpa allt som man behöver.


Morgondagens projekt dvs långsidorna på sängen

Nu är man riktigt öm i Erector spinae efter att har stått helt fel för att nå minsta skrymslen och vrår så nu förväntar jag mig att få lite massage med levande ljus av gubben min. Får hoppas att han läser min blogg innan han går och lägger sig, fortsättning följer...



Dagens outfit!

Hej!
I dag har jag och min älskling varit i Ängelholm och kikat runt i lite affärer. Finns dock inte lika många småaffärer som jag hade hoppats på men fanns dock några mysiga. Håller på för fullt att fixa om våra mörka lite slitna möbler till den sk shabby chic vilket är en mycket populär romantiserande lantlig inredningsstil. Har just blivit färdig med vårt vita runda köksbord ett mindre bord samt våra sängbord. Jag har dock det mesta kvar då jag även ska hinna med att göra om hela dubbelsängen samt ett sminkbord. Bilder på dessa kommer senare när jag har fått tag i rätt färg.
Här kommer dagens outfit!

Jeans: Cubus
Skärp: Lindex
Kofta: H&M
Spetslinne: Gina Tricot
Linne: Gina Tricot


Bye bye...


Dagens outfit!

Hej!
Dagens outfit är lite annorlunda då det är en fest outfit. Har nämligen varit på födelsekalas i kväll och ni som känner mig väl vet om att jag gärna klär upp mig till tänderna. =)
Här kommer bildbeviset!



Leggings: Gina Tricot
Klänning: Gina Tricot
Kuvertväska: Gina Tricot
Skärp: Lindex
Örhängen: Guldfynd

Puss...


Dagens outfit!

Oops...!
Höll nästan på att glömma min bild på dagens outfit!



Tröja: Kappahl
Bälte: Lindex
Kjol: Ellos
Väska: Gina tricot
Armband: Glitter
Skor: Skopunkten


Fashionshow på Entré i Malmö!

Hejsan alla godingar!
I går kom jag hem efter att ha varit i Malmö sedan i fredags. Det som stod på schemat var modevisning i varuhuset Entré i centrala Malmö. Kvällen innan möttes vi alla 30 st modeller upp i studion på 34e (!?!) våningen i turning torso. 
Efteråt så gick jaqg och en annan tjej förbi Ica maxi som ligger aldeles intill torson för lite kvällsmat och frulle dagen efter. Skrattade gott åt våran sajl på kvällen, vi var nämligen två stycken som stod och pumpade för hand upp luftmadrasserna. Skulle gissa att vi var dom enda i det lyxiga huset som "campade" den kvällen där vi för övrigt sov i köket! :P Jag hann sedan finslipa det sista på min catwalk-gång och detta i rosa snoopy pjamasbyxor, som vi skrattade! Kunde inte somna förrän klockan var efter 1 på natten och då med ett leende på läpparna!

Dagen därpå så vaknade vi efter kl: 7 någongång och sedan skulle vi mötas upp vid kl: 9 vid Entré för ett sista genrep och väntan på smink och hår. Väntade mellan kl: 9-13 på att få mitt hår fixat och 1 timme senare så var både smink och håret klart. P:S (Bilder kommer)
Showen började kl: 16 och sedan rullade det på, iom att detta var min första modevisning så blev man lite shockad över hur stressigt det verkligen är "bakom scenen". Det är inte alls så lugnt som det ser ut att vara (ska inte avslöja för mkt men det var som att vara 30st ödlor i ett terrarium där alla kutar åt alla håll). Här nedan är ett videoklipp från showen (jag kommer ut näst sist med en röd sjal runt halsen efter 0.54 sek in i klippet)
http://www.facebook.com/video/video.php?v=10150282696673917
Efter showen så begav vi oss mot stationen och vårat tåg som skulle passas. Nöjda med dagens prestation så öppnade vi våra goodiebags som vi köpte på Glitter vilket blev ett bra avslut på dagen!

När jag kom hem så kunde jag äntligen ta bort min hårda sminkning och duscha bort allt hårsprej (trodde jag ja!) Om ni där ute någongång haft en sk badhairday så var detta 10 ggr värre, var som Cameron Diaz som spelade i den där Mary. Håret bara stod rakt upp!

När jag duschat och gjort mig klar så somnade jag i min gubbes knä där jag sov gott hela natten lång... <3